Maillista

Julveckan är här! Så den här veckan blir det slutspurten på årets julrecept. Och nu är det dags att göra sillen. Jag gjorde mina sillsorter i helgen eftersom vi firade jul första gången igår. Och sill håller ju bra så det är bara att låta den stå några dagar i kylen så blir det bara ännu mer smak. Så jag gjorde ett gäng burkar så är det klara för julfirandet med andra delar av familjen. Perfekt! I år testade jag en tranbärssill som jag fick tips av på instagram. Receptet finns här och jag gjorde endast lite små ändringar. Det blev så gott med tranbär, apelsin och kanel och smakerna passar utmärkt till julbordet. Så jag kan varmt rekommendera detta recept på tranbärssill. Och inom kort kommer receptet på årets andra sill som bland annat innehåller prästost. Gottigott!

Vill du ha mer sillinspiration? Här har jag samlat 24 recept på sillar.

Tranbärssill med apelsin

Tranbärssill med apelsin

Tranbärssill med apelsin

Ingredienser
1 paket 5-minuterssill (á 420 g)
0,5 dl tranbärsjuicekoncentrat
2 kanelstänger
4 rosépepparkorn
4 kryddpepparkorn
1 lagerblad
0,5 apelsin
1 dl tranbär (frysta)
0,5 rödlök

Gör såhär
Öppna sillen och sila av lagen i en kastrull. Häll i tranbärsjuice, kanelstänger, rosépepparkorn, kryddpepparkorn och lagerblad i kastrullen och låt allt koka upp och dra sedan av från värmen.
Ta en potatisskalare och riv ner några skivor apelsinskal. Skär sedan din apelsinhalva i skivor och lägg i lagen (välj antal beroende på hur mycket apelsin du vill att den ska smaka). Lägg i apelsinskal och skivor i kastrullen tillsammans med tranbär.
Skala och strimla löken. Skiva sillfiléerna i skivor. Varva sill med lök och apelsin och tranbär från lagen i glasburkar. Avsluta med att hälla på lagen.
Låt stå minst någon timme men gärna ett dygn.

Tranbärssill med apelsin


Här är några av mina favoritsillar: 

Saffranssill

Kanelsill och krämig jalapeñosill

Purjolökssill och clementinsill

Vitlökssill med grönkål och svartvinbärssill

0

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-a