Maillista

Rocky road är ett klassiskt julgodis som i min värld görs på choklad, dumle, salta jordnötter och marschmallows. Men sen kan man ju variera detta i oändlighet. I grunden tycker jag man ska ha några salta nötter, något segt och så god choklad sen kan man låta fantasin flöda. Tidigare har jag t ex gjort en variant med nougat och apelsin. Och här kommer tre nya recept: en klassisk rocky road, en med kokos och en vit variant. Varsågoda!

Rocky road

Ingredienser
400 g mörk choklad
200 g mjölkchoklad
220 g dumlekola
40 g minimarshmallows
4 dl salta jordnötter

Gör så här
Hacka chokladen och smält över vattenbad. Skär varje dumlekola i 3 bitar och blanda i en bunke med minimarshmallows och jordnötter. Blanda i den smälta chokladen och blanda. Häll upp i en form täckt med bakplåtspapper. Häll på lite extra jordnötter om du vill. Ställ i kylen och när den stelnat, skär i bitar.

Vit rockyroad (ca 30 st)

Ingredienser
14 dumlekolor
1 dl jordnötter
20 g minimarschmallows
150 g vit choklad
25 g mörk choklad

Gör såhär
Hacka dumlen. Blanda ihop dumle med jordnötter och marschmallows. Smält den vita chokladen över vattenbad och rör ner i jordnötsblandningen. Ställ kallt 30 minuter. Smält sedan den mörka chokladen och ringla över. Låt svalna innan du skär den i bitar.

Kokos rocky road (ca 50 st)

Ingredienser
200 g mjölkchoklad
100 g mörk choklad
240 g CoCo
2 dl salta jordnötter
60 g minimarshmallows
Kokosflingor

Gör s här
Grovhacka chokladen och smält över vattenbad. Skiva CoCo i 1 cm breda bitar och blanda ner den i chokladen tillsammans med jordnötter, en nypa flingsalt och marshmallows.
Fyll blandningen i en plåt, cirka 3 cm tjock, strö över kokosflingor och låt stelna. Skär godiset i bitar.

3 svar

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-a