Maillista

Bättre sent än aldrig! Nog för att påsken är över för denna gång men man kan ju redan nu börja fundera på vilka sillar man vill ha till midsommar eller så och då är detta ett helt fantastiskt bra inlägg. Vi gjorde nämligen tre sillar till påskafton i Åre och nu tänkte jag dela med mig av dessa recept. Min personligt favorit blev västerbottenostsillen men alla tre blev mycket goda.

 

 

 
 

Fänkålssill med rödlök

Ingredienser
1 förp 5-minuters sill á 420 g
2 rödlökar
1 fänkålsstånd
Ättikslag:
1 dl ättikssprit, 12%
2 dl strösocker
3 dl vatten
1 tsk fänkålsfrön
Gör såhär
Koka upp ättikssprit, strösocker, vatten och mortlade fänkålsfrön och rör till sockret löst upp sig. Låt sedan svalna.
Skölj sillfiléerna i kallt vatten och låt dem rinna av. Skär i mindre bitar. Skala och strimla löken. Finstrimla fänkålen. Varva sill, lök och fänkål i en väl rengjord burk och häll över den kalla lagen. Låt sillen stå i kylen minst ett dygn innan servering.

Västerbottenostsill

Ingredienser
1 förp 5-minuters sill á 420 g
1 dl majonnäs
1 dl turkisk yoghurt
1 dl créme fraiche
2 dl grovriven västerbottenost
1 vitlöksklyfta
1 tsk dijonsenap
Gör såhär
Häll av sillen och skölj i kallt vatten. Skär i mindre bitar. Rör ihop majonäs, créme fraiche, turkisk yoghurt, pressad vitlök, västerbottenost och dijonsenap. Smaka av med salt, svartpeppar och cayennepeppar. Blanda ner sillen och låt sillen stå minst 2 timmar innan servering.

Rödbetssill med purjolök

Ingredienser
1 förp 5-minuters sill á 420 g
2 rödbetor
1,5 msk majonnäs
1,5 dl crème fraiche
10 cm purjolök
Gör såhär
Tvätta rödbetorna och koka rödbetorna tills de är mjuka. Dra sedan av skalet.
Häll av sillen och skölj i kallt vatten. Skär i mindre bitar. Dela ner den ena rödbetan i mindre bitar i en bunke och tillsätt majonäs, créme fraiche, salt och svartpeppar och mixa med stavmixer. Finhacka den andra rödbetan. Finstrimla purjolöken. Blanda ner hackad rödbeta, purjolöken och sillen i créme fraiche-blandningen. Smaka av med salt och svartpeppar och låt minst ett dygn före servering.
0

Inga svar än

  1. Mårtenssons kök

    Västerbottenostsillen är en av våra stora favoriter, så krämig och god. Rödbetssill har vi inte testat så den lägger vi till sparamappen.

    Svara

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-a