Nu tycker jag det är dags för ett businessinlägg. Idag tänkte jag berätta för er hur jag planerar mitt bloggande (och privatlivet) med hjälp av Trello. Häng med!

Vad är Trello?

Jag är inte jättepåläst om Trello och jag använder säkerligen inte alla funktioner men jag tänkte berätta kortfattat vad det är.
Trello är ett projektverktyg där man skapar sina olika anslagstavlor (boards) som består av listor. Varje lista i sin tur innehåller kort där varje kort är en uppgift, ämne, tanke eller händelse. På korten kan man lägga till beskrivning, bilder, länkar, videos osv. Du kan lägga till deadlines och sen kan du dela de vidare med olika personer. Du kan enkelt dra kort mellan listor och ändra rangordning på listor och kort. Verktyget ger dig snabbt en bra överblick över projekt eller liknande. Det är lite som digitala postit-lappar!

Hur använder jag Trello?

Privat

Jag använder Trello på olika sätt. Privat så har jag flera olika listor som är ToDoer uppdelat i olika kategorier. Jag har t ex Veckans ToDo, Huset, Företaget, Ärenden, Böcker jag vill läsa osv. Jag lägger till och tar bort listor beroende på vad jag har behov av för tillfället. Syftet är att jag vill slippa hålla alla ToDoer i huvudet och jag vill kategorisera de och få en överblick. Vissa är kortsiktiga (såsom veckans ToDo) medan huslistan innehåller stort som smått som vi kommer på att vi vill fixa med huset kommande år.

Bloggen

När det kommer till bloggen så har jag även där flera olika listor. Den första heter Regelbundet och där samlar jag vad jag ska göra varje dag, vecka och månad på bloggen samt mall för söndagslistan och ett kort med Temadagar 2018.

Vidare har jag en Inläggsbank där jag skriver upp så fort jag får en idé på ett blogginlägg. Det kan vara en lista jag hittar på en annan blogg, ett ämne jag tror skulle vara intressant att skriva om eller en produkt eller tjänst jag vill tipsa om. Högt och lågt!

Sen har jag även Listor för årets alla månader. När 2018 började så la jag in en lista för varje månad och sen allteftersom månaderna rullar på så lägger jag in inläggen jag vill ha med. Då drar jag enkelt från inläggsbanken till den månaden jag vill publicera. Eller så skriver jag upp högtider eller temadagar jag vill uppmärksamma.

Fördelar med verktyget

Jag tänkte sammanfatta några fördelar jag ser med Trello och varför jag tycker du ska spana in detta verktyg mer.

– Tydligt sätt att planera projekt och få en överblick.
– Enkelt sätt att sammanfatta dina ToDoer och slippa hålla allt i huvudet.
– Du har det enkelt både på datorn och mobilen. Du kan alltså snabbt lägga in det du kommer på för stunden oavsett vart du befinner dig.
– Du kan lägga in deadlines, välja vilka du vill bjuda in, lägga in länkar osv. Flexibelt!

Vad använder du för hjälpmedel när du bloggar eller driver eget företag? Berätta gärna i kommentarfältet!

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.