fbpx

Grönsaker. Det är inte alltid det lättaste. Till vardags föredrar jag att grönsakerna är en del i rätten istället för att ha det i en sallad bredvid. För det är lätt att det blir en rätt tråkig sallad med de vanliga grönsakerna (läs sallad, gurka och tomat) men grönsaker är så mycket mer. När man äter mer vegetariskt ger det sig ofta naturligt så att man får man mycket grönt i huvudrätten (tummen upp!). Men jag gillar ju grönsaker och jag älskar en god sallad som kompletterar rätten. Men till vardags prioriterar jag sällan tiden. Det är tillräckligt utmanande att lyckas styra ihop en middag med två barn runtomkring som har sin sämsta timme på dagen – hungriga, längtar efter pappa och börjar bli lite trötta.

Veckosallad med rödkål

Så nu har jag testat något nytt för att variera sig lite. Jag har läst några gånger om treveckorssallad och har blivit lite nyfiken. Egentligen liknar det pizzasallad och det är smaker vi gillar. Och det är ju helt klart lockande att ha en färgglad sallad klar i kylen som kompletterar rätten och gör middagen lite härligare. Så man gör egentligen en råkostsallad som man sedan häller en varm lag över så den blir smakrik och jättegod. Många har socker i lagen men för mig blir det lite märkligt med socker i sallad så denna treveckorssallad är utan socker. Sen förvarar du den i kylen upp till tre veckor. Men så länge har min aldrig fått stå där – min treveckorssallad brukar ta slut på max en vecka 😉

Jag gjorde min treveckorssallad med rödkål och morötter som bas och den blev väldigt god. Och billigt! Här kommer receptet:

Treveckorssallad med rödkål

Treveckorssallad

Ingredienser
1 kg rödkål
2 stora morötter
1 rödlök
En näve färsk persilja

1,5 dl olivolja
2 dl vatten
1,5 dl vitvinsvinäger
1 msk örtsalt
1 tsk svartpeppar

Gör såhär
Skala morötterna och riv grovt. Strimla kålen fint med hjälp av osthyvel, mandolin eller matberedare. Skala löken och strimla den fint. Finhacka persiljan. Lägg morötter, rödkål, rödlök och persilja i en bunke och blanda runt. Fördela i stora burkar.
Blanda olja, vatten, vinäger, örtsalt och svartpeppar i en kastrull. Låt koka upp och häll sedan i burkarna med salladen. Låt stå i kylen över natten.

Treveckorssallad


Tips! En annan nyttig sallad är denna boostade pizzasallad. Mums!

    Mentions

  • 💬 Vitkålsgryta med mangold • SandraCallermo.se
  • 💬 Att få i barn mer grönt - mina 7 bästa tips! • SandraCallermo.se
  • 💬 Boostad pizzasallad • SandraCallermo.se - En matig livsstilsblogg!
  • 💬 Näringsrik mat för att stärka immunförsvaret • SandraCallermo.se - En matig livsstilsblogg!
  • 💬 Tortillapizza med broccoli och fetaost • SandraCallermo.se - En matig livsstilsblogg!

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-b