Trillingnöt är ju en klassiker som är på väg att gå i graven. Men jag har sett att det är många som gör sina egna trillingnötter och detta har även jag gjort. Den är ju så god och även väldigt enkel att göra, men lite småpilligt att få ihop nötterna tre och tre. För att uppgradera trillingnöten gjorde jag en stor sats och sen gjorde jag en naturell, en med flingsalt och en med nymortlad kardemumma. Och nu blev trillingnöten ännu godare!

 

 

Triss i trillingnötter (80-90 st)
Ingredienser
225 g hasselnötter
350 g mjölkchoklad
100 g mörk choklad
Flingsalt
Kardemumma
Gör såhär
Sätt på ugnen på 200 grader. Häll nötterna i en ugnsfast form och rosta i ugnen ca 8 minuter. Lägg sedan nötterna på en kökshandduk och gnugga bort skalen.
Bryt chokladen i bitar och smält över vattenbad. Blanda ner nötterna i chokladen och rör om. Lägg nötterna 3 och 3 på bakplåtspapper. Låt stå svalt tills nötterna stelnat.
Hetta upp resterande choklad igen och ringla chokladen över nötterna. Toppa en tredjedel med flingsalt, en tredjedel med nymortlad kardemumma och resten naturella. Låt stelna kallt.
0

Ett svar

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.