När vi hade inflyttningsfest så bjöd vi på snittar och snacks och det var väldigt uppskattat. Vi gjorde dessa tunnbrödsnittar med pepparrot och skinka och även en crostini med hummus som jag smaksatte med soltorkad tomat. Sen hade vi även chips, dip, ölkorvar, salami och lite annat smått och gott.
Tips för goda snittar med tunnbröd
Att använda tunnbröd till snittar är smidigt. Du kan bre på vilket pålägg du vill. Här kommer mina bästa tips för saftiga tunnbrödsnittar:
- Tänk på att det inte ska bli för torrt så bred på något kladdigt som t ex färskost, créme fraiche, hummus eller annat.
- Snåla inte med örter och kryddor.
- Om du vill göra flera olika kan du gärna utgå från t ex färskost och sen smaksätta på olika vis. Den ena med örter och sen strö på soltorkad tomat och den andra kanske med nå kött.
- Du kan gärna förbereda tunnbrödssnittarna och ha de i rullar i kylen (slå in ordentligt i plast). Ta sedan fram och skär upp de strax innan servering.
- Om man vill göra det ännu godare (om du frågar mig) så kan man göra en ljummen tunnbrödsnitt. Då brer du på t ex färskost och sen strö på riven ost och gärna lite hackad jalapeño och så rullar du ihop den. Skär i bitar och lägg med snittytan uppåt på en plåt och in i ugnen några minuter så de blir gratinerade. Magi!
Brukar du göra tunnbrödsnittar? Vilken är din bästa fyllning?
Här får ni receptet på mina tunnbrödsnittar med skinka och pepparrot!
Tunnbrödsnittar med pepparrot och skinka
Ingredienser
5 rektangulära mjuka tunnbröd
200 g rökt skinka
400 g färskost
1 dl lätt créme fraiche
1-2 msk riven pepparrot
1 kruka gräslök
Gör såhär
Hacka skinkan och blanda med färskost, créme fraiche, pepparrot och hackad gräslök. Smaka av med salt, svartpeppar och cayennepeppar. Bred fyllningen på tunnbröden och rulla sedan ihop de från långsidan. Skär i skivor med en vass kniv.
Fler tips till fördrinken? Testa dessa edamamebönor 🙂