Maillista

Det finns många färdiga goda sillar men inget slår sill man smaksatt själv. Så nu tänkte jag bjuda på två sillrecept, en blank och en krämig variant. Vi åt detta till lunch häromdagen tillsammans med kokt potatis och en smörgås med wasabiruccola, gravad lax, citron och dill.

 

Limesill med sting

 Dill- och pepparrotssill

Ingredienser
1 förpackning 5-minuterssill
0,5 rödlök
2 dl turkisk yoghurt
1 msk majonnäs
0,5 dl finhackad dill
0,5 tsk ättiksprit
1 tsk honung
3 msk riven pepparrot
Gör såhär
Skölj sillen. Skär sillen i lagom stora bitar. Skala rödlöken och skär i tunna ringar. Blanda yoghurt, majonnäs, dill, ättiksprit och honung. Smaka av med salt och svartpeppar. Vänd ner rödlök, pepparrot och sill. Låt stå i kylen minst ett par timmar innan servering.
 
 Dill- och pepparrotssill

Limesill med sting

Ingredienser
1 burk 5-minuterssill
1 lime
0,5 röd chili
2 tsk strösocker
1 tsk rosépepparkorn
2 msk vodka
2 salladslökar
Gör såhär
Häll av sillen och spara spadet. Skär sillen i lagom stora bitar. Skär limen i båtar och dela dem på mitten. Kärna ur chilin och finhacka. Lägg rosépeppar i en mortel och mortla lätt. Tillsätt lime, chili, socker och vodka i morteln. Stöt ihop allt lite försiktigt. Blanda sillen med det mortlade i en burk. Strimla salladslöken och blanda hälften med sillen. Häll på ca 0,5-1 dl av sillspadet (så sillen täcks). Toppa sillen med resten av salladslöken. Ställ i kylen och låt stå i kylen till dagen efter.
Limesill med sting

 

3 svar

  1. Kicki

    Oj vilka goda och fräscha:)Förstår att ni njöt av denna lunch. Tack för nya härliga recept. Ha en mysig helg nu. Kram

    Svara

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-a