Maillista

I samarbete med Gårdssällskapet

Eftersom mannen fullkomligt ÄLSKAR korv blev han alldeles lycklig när vi fick möjligheten att testa falukorv från Gårdssällskapet. Det är en väldigt god falukorv med mycket smak och vi valde att tillaga den som en variant på vår favorit ugnfalukorv. Eller falukorv i ugn som vi brukar kalla det. Det är en nostalgirätt som jag har mycket minnen av. En klassiker hemma hos pappa där vi hkjälptes åt med senap, lök, tomat och ost och gjorde en supergod falukorv. Det var en favoriträtt. Och man får inte snåla med osten!

Så då vill jag såklart ha ett sånt recept på bloggen. Men denna blev lite mer upphottad än varianten vi åt när jag var liten. För den som inte gillar frukt i mat kan man alltså såklart bara ta bort äpplet. Denna gjorde vi med äpple, lök, curry och mozzarella. Och till det en krämigt potatismos! Det här måste ni testa 🙂

Ugnsfalukorv med äpple, curry och potatismos

Ugnsfalukorv med äpple, curry och potatismos (4 port)

Ingredienser
1,2 kg potatis
1 dl grädde
50 g smör
1 dl hackad basilika

Ugnsfalukorv:
500 g falukorv
Senap
2 tomater
2 mozzarella
2 rödlökar
2 äpplen
2 dl grädde
1 msk curry
3 msk maizena

Gör såhär
Sätt på ugnen på 200 grader.
Koka potatisen mjuk och under tiden kan du göra iordning korven. Skiva korven, tomaterna och mozzarellan. Skala och skiva rödlöken. Kärna ur och skiva äpplena. Varva falukorv, tomat, mozzarella, rödlök, äpple och senap och lägg i en ugnsfast form. Blanda ihop grädde med curry och maizena och krydda med salt och svartpeppar. Häll gräddblandningen över korven och ställ in i ugnen i ca 25 minuter.
När potatisen kokat klart, häll av vattnet och blanda i grädde, smör och basilika. Krydda med salt, svartpeppar och cayennepeppar.


Fler recept med falukorv:

Indisk falukorvscurry

Falukorvsgratäng med basilika

Stekt falukorv med pestopasta

0

Ett svar

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-a