Maillista

Nu är det dags för ett nytt inlägg här på bloggen. Detta är ju verkligen inget nytt i bloggvärlden men jag har aldrig skrivit ett “Vad jag äter på en dag”-inlägg så nu är det dags. Nu jobbar jag ju hemma och då blir det lite härligare mat. Jag äter frukost med familjen, kan snabbt ta fram ett gott mellis och lunchen blir ofta en sallad jag gör på lite rester eller ibland en matlåda.

Så när jag jobbar 100% och åker till stan varje dag så gör jag en grön smoothie på kvällen som jag dricker på tåget på väg till jobbet. Jag har även med mig yoghurt med granola samt så har jag några kokta ägg i kylen på jobbet som jag tar som mellis vid behov. Lunchen blir matlåda och sen middag med familjen.

Dagens mat med hemmajobb

Så detta är helt enkelt en fördel av hemmajobb, ännu fräschare och godare mat då man inte måste ha förberett den innan. Så nu ska ni få se vad jag åt en dag för någon vecka sen 🙂

Vad jag äter på en dag - frukost

Vad jag äter på en dag - frukost

Frukost – grön smoothie och chiapudding

Dagen började med en grön smoothie, som de allra flesta dagar. Ibland blir det ägg eller bara lite yoghurt till men denna dag var jag hungrig och hade tränat så det blev chiapudding, yoghurt, banan, jordnötssmör och granola. Jag gör ofta en omgång chiapudding på söndagen så jag kan a som frukost eller mellis när jag blir sugen. Och granola har jag ALLTID hemma och jag brukar utgå från mitt grundrecept i min granolaguide och så freestylar jag.

Vad jag äter på en dag - lunch

Vad jag äter på en dag - lunch

Lunch – tacosallad

Till lunch blev det en sallad med bas på rester från gårdagens middag så vi åt vegetarisk tacos. Så det fick bli en tacosallad! Först tog jag en bild innan såserna och lite övrigt men sen kom jag på att även fast det inte är lika snygg och fräscht så måste jag ju ha med allt jag äter. För nej, mina sallader är inte gjorda för att vara så kalorisnåla som möjligt. Det ska vara gott, mättande och gärna mycket grönsaker.

Vad jag äter på en dag - mellis

Mellis – grape med nötter

Mot eftermiddagen blir jag ofta lite sugen på något och denna dag blev det grapefrukt med lite valnötter. Ofta blir det mellis antingen förmiddag elelr eftermiddag, sällan både och.

Vad jag äter på en dag - middag

Middag – pasta med toppings

På kvällen blev det fylld pasta (färdigköpt) som vi åt med bönor, groddar, fetaost, tomat och en klick créme fraiche. Pastan var fylld med ost och örter och var okej god för att vara glutenfri. Men med alla tillbehör blev det gott! Och vegetariskt vilket jag föredrar. Vi gillar att ta t ex fylld pasta eller soppa och så serverar vi med olika toppings. Mums!

1

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-a