fbpx

I fredags hade jag en fantastisk lunch. Jag var ju på workation i Örebro för några veckor sedan och där träffade jag Nathalie. Vi hann prata lite grann men vi båda kände att vi ville sätta oss ner och lära känna varandra bättre. Sagt och gjort då bokade vi in att vi skulle luncha. Då Nathalie bor på Lindö och jag i Upplands Väsby så möttes vi på mitten, vilket blev Enköping.

Oj, vilken inspirerande och härlig person. Nathalie är lugn och glad och jag var nyfiken på att veta mer om henne. Vi pratade om livet, företagande, passion och att hitta sin ledstjärna. Hon har tidigare varit utmattad och efter några år har hon nu kommit fram till vad det är hon vill göra i livet och att se hennes lättnad och glädje att äntligen ha hittat rätt var fantastisk. Nathalie betonade vikten i att hitta sin ledstjärna. Och det fick mig att fundera.

Vad vill jag bli?

Jag får ibland frågan vart jag ser mig själv om 5-10 år. Vad gör jag? Hur bor jag? Vad jobbar jag med? Och alltid känner jag mig lika förvirrad.. Måste jag veta detta och hur ska jag komma på vad det är jag vill göra? Jag har känt mig stressad att till exempel veta vilket företag jag vill jobba på eller vilken tjänst jag vill ha. Men jag har nog varit inne lite på fel spår..

Jag har alltid haft flera jobb, ideella engagemang, många järn i elden och ser mig själv som en doer. Jag har varit egenföretagare sedan några år tillbaka och då har jag samtidigt varit föräldraledig.

Bloggen som jobb?

Jag har haft bloggen sedan 2012 och då var det bara ännu ett fritidsintresse. Bloggen har växt, min passion för mat likaså, och jag älskar verkligen att blogga. Och absolut så har jag ett eget företag men jag ska inte ljuga om att omsättningen är något att skryta med. Jag har gjort en del samarbeten och jag har dragit in en del men under sommaren när Mila kommit och så ville jag bara vara med familjen. Jag har ju hållt igång bloggen men målet har inte varit att dra in nya samarbeten senaste månaderna. Nu är jag igång med nya designen och inriktningen och jag vill inget hellre än att få snurr på businessen.

Flexibilitet och passion

Jag har bloggen och jag tror att jag skulle vilja vara egenföretagare på heltid. När föräldraledigheten är slut längtar jag inte tillbaka till en anställning med lång pendlingstid, arbetstid kl 8-17 och ett inrutat liv. Samma visa varje dag. Nej, jag vill vara flexibel, jobba hårt men samtidigt kunna vara mycket med familjen. Arbeta med det som gör mig glad och det jag brinner för.

Jag har bloggen och jag har hittat min nya inriktning som känns helt rätt. Jag är så peppad och att skriva 7 inlägg i veckan är bara roligt! Jag är peppad och vill att ni alla där ute ska lära känna mig och jag vill veta vilka ni är som följer bloggen. Och jag vill nå ut till fler.

En suddig ledstjärna

Men hur ska jag kunna leva på det här? Jag kan absolut göra samarbeten och sponsrade inlägg men jag behöver hitta något större. Vad är mitt syfte med bloggen och hur ska jag få utlopp för min passion? Vad kan jag ge till andra som folk vill ha/behöver?

Jag tror jag måste släppa tanken på att hur ska bloggen utvecklas för att jag ska kunna leva på den. Jag älskar bloggen, att skriva inlägg om mig och familjen, berätta om igenkännande situationer och formulera mina reflektioner som kan ge något till andra. Jag älskar att laga mat, skapa recept och dela med mig till er. Men sen då? Jag funderar på hur jag kan sälja recept, om jag borde starta en podd, vad jag skulle kunna skapa för att sälja osv. Men det känns som jag tänker i fel ordning.

Om jag hittar det jag VERKLIGEN vill jobba med och det unika med mig. Om jag kommer på vad just jag är bra på och kan ge till andra och på så sätt tjäna pengar på att göra det jag kan och vill. Det är då pusselbitarna kommer falla på plats.

Hur går jag vidare?

Lunchen med Nathalie gjorde mig glad, inspirerad och taggad. Hon sa mycket klokt som fick mig att tänka efter och rörde upp i huvudet på mig. På ett bra sätt. Jag vill också hitta min ledstjärna och veta varför jag gör det jag gör och vad mitt syfte är. Bloggen är inte syftet utan ett verktyg att ta sig dit. Vill ni följa med mig på resan?

Så, hur ska jag gå vidare? Ska jag gå till en professionell karriärcoach? Eller har jag någon i min närhet som vill ta en lunch för att prata mer, bolla idéer, hjälpa mig förstå vilket håll jag ska åt och hitta min inre drivkraft som gör att allt bara faller på plats? Känner du dig lika förvirrad som jag och skulle gärna höras/ses för att prata mer? I och med det här inlägget hoppas jag att jag tagit ett steg närmre att hitta min ledstjärna och känns en inre harmoni och en självklarhet. Jag ser fram emot resan dit!

    Mentions

  • 💬 Att jobba effektivt • SandraCallermo.se - En matig livsstilsblogg!

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-b