Maillista

Idag är det långfredag men även våffeldagen! Som ni vet har jag ju ätit glutenfri kost de senaste två åren. Det beror inte på att jag är glutenintolerant utan det var i ett försök att bli av med min svåra handeksem som jag dragits med i många år. Jag följde en rad olika kostråd och det jag kom fram till var att en glutenfri kost resulterade i helt eksemfria händer. Efter år av kilovis med salvor, hundratals bomullsvantar och minsta möjliga kontakt med vatten fick jag bukt med problemen och det var värt det på alla sätt. Om än det är lite tråkigt och bökigt att äta glutenfritt (speciellt när man är bortbjuden på middag eller ska på restaurang) så har det gått bra och hemma har det inte varit några större problem eftersom det finns bra glutenfria alternativ idag. Men för några veckor sedan ville jag testa att äta gluten och jag passade på när vi skulle till Dubai eftersom det alltid är svårt med glutenfria alternativ i andra länder. Jag åt gluten i två veckor och märkte ingen skillnad varken då eller när jag kom hem. Nu har jag ätit gluten sedan 1 mars och inga eksem ännu i sikte. Frågan är om det försvunnit, om jag bara behövde en rejäl utrensning eller om det förändrats i kroppen sedan jag blev gravid. Nu njuter jag i alla fall av bröd och andra godsaker varje dag och så får vi se om det förändras över tid eller hur det blir. Fortsättning följer..

Detta har resulterat i att i år har jag ätit alldeles vanliga våfflor och njutit av och fler kommer det bli idag. Och jag tänkte inte bjuda på något nytt våffelrecept idag men jag tänkte samla en del våffelinspiration som jag delat med mig av på bloggen under åren. Det finns alternativ både med och utan gluten. Varsågoda!

DSC_0027 1 DSC_0011 1  

Våfflor med glass, lakritssirap och lemoncurd | Dinkelvåfflor med mögelost och päron

DSC_0107 DSC_0138

Morotsvåfflor med chiafrön med kesoröra eller turkisk yoghurt med blåbär och honung

DSC_0189 1 DSC_0044 1

Pepparkaksvåfflor med ädelostkräm | Kardemummavåfflor med glass och lingon

DSC_0162

Glutenfria våfflor med majsfärskosttopping och avokado

DSC_1124 1

Våfflor med grädde och sylt. Här finns även andra toppingar såsom banan, valnötter och kokos samt créme fraiche, rom och rödlök

0

4 svar

  1. Staffan

    Älskade lilla vän!! Hoppas verkligen att dina eksem har försvunnit för gott!!
    Som du har kämpat. Riktigt bra jobbat!!
    Glad påsk!

    Svara
  2. Matro / Sara

    Åh vad spännande och himla kul om eksemen har försvunnit för gott. Som mamma till allergibarn älskar man höra såna solskenshistorier.

    Mycket händer i kroppen när man är gravid. Jag har alltid varit rejält pollen- och gräs-allergisk men när jag var gravid och ammade hade jag inga problem alls. Så jag hade 4 underbara symptomfria år på raken då jag var gravid eller ammade 🙂 Och sen efter de åren känns det som mina besvär har mildrats.

    Kram Sara

    Svara
    • Sandras Matkrypin

      Ja, man blir så glad att höra att det finns hopp om förändring!

      Jag har läst en del om att mycket kan förändras i kroppen så vi får se sen om det är samma när jag ammar och vad som händer sen. Passar på att njuta så länge det varar iaf!

      Kram!

      Svara

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-a