Maillista

Är lite seg idag efter gårdagens festligheter men har i alla fall cyklat till affären och fixat lite här hemma. Eftersom det är våffeldagen idag så bjöd vi över Jenny och Niklas på våffellunch. Det blev väldigt uppskattat!
Älskar våfflor
Jag kan tycka att det blir lite enformigt att bara ha grädde och sylt så jag kompletterade med några fler toppingar. Vi hade tre olika kombinationer:
1. Vispgrädde, hallonsylt och färska jordgubbar
2. Créme fraiche, rom och rödlök
3. Banan, valnötter och kokos
  

Våfflor (12-16 st)

Ingredienser
100 g smör
1 dl vispgrädde (ovispad)
6 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
6 dl mjölk
2 dl kolsyrat kallt vatten
Gör såhär
Smält smöret och låt svalna. Blanda mjöl, bakpulver och salt. Vispa ner hälften av mjölken och tillsätt sedan resten av mjölken, smöret, grädden och det kolsyrade vattnet. Låt stå i kyl minst 30 min. Se till att smöra järnet ordentligt innan du gräddar första våfflan.
Tips! Om du vill hålla de färdiga våfflorna varma medan du gräddar klart kan du lägga dem glest på ett galler och ha dem i ugnen på 75-100 grader.
Våfflor med hallonsylt
Toppings till våfflor
Våffla med créme fraiche, rom och rödlök
0

5 svar

  1. Jenny

    Gillar att Davids bild också fick vara med! 😉 Tack för en fantastisk våffellunch!

    Svara

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-a