Är lite seg idag efter gårdagens festligheter men har i alla fall cyklat till affären och fixat lite här hemma. Eftersom det är våffeldagen idag så bjöd vi över Jenny och Niklas på våffellunch. Det blev väldigt uppskattat!
Jag kan tycka att det blir lite enformigt att bara ha grädde och sylt så jag kompletterade med några fler toppingar. Vi hade tre olika kombinationer:
1. Vispgrädde, hallonsylt och färska jordgubbar
2. Créme fraiche, rom och rödlök
3. Banan, valnötter och kokos
1. Vispgrädde, hallonsylt och färska jordgubbar
2. Créme fraiche, rom och rödlök
3. Banan, valnötter och kokos
Våfflor (12-16 st)
Ingredienser
100 g smör
1 dl vispgrädde (ovispad)
6 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
6 dl mjölk
2 dl kolsyrat kallt vatten
Gör såhär
Smält smöret och låt svalna. Blanda mjöl, bakpulver och salt. Vispa ner hälften av mjölken och tillsätt sedan resten av mjölken, smöret, grädden och det kolsyrade vattnet. Låt stå i kyl minst 30 min. Se till att smöra järnet ordentligt innan du gräddar första våfflan.
Tips! Om du vill hålla de färdiga våfflorna varma medan du gräddar klart kan du lägga dem glest på ett galler och ha dem i ugnen på 75-100 grader.
Haha! Ja, då blev han glad 🙂 Tack själva!
Gillar att Davids bild också fick vara med! 😉 Tack för en fantastisk våffellunch!