fbpx

Det händer då och då att barnen önskar våfflor till middag och när våffeldagen närmar sig så måste man ju passa på. Denna gång testade jag ett nytt recept där jag använde chiaägg som är en blandning av vatten och chiafrön som funkar som äggersättning. Jag sötade smeten även med lite banan men det kan man utesluta om man vill. Dessa glutenfria våfflor utan ägg toppade jag sen med min favorittopping nämligen créme fraiche, rom och rödlök och avokadon blev en bonus. Sen avslutade jag med en våffla med vaniljkvarg och hallon. Mums!

Vilken är din favorittopping på våffla?

Våfflor utan ägg och gluten

Våfflor utan ägg och gluten

Våfflor utan ägg och gluten (16 våfflor)

Ingredienser
5 msk chiafrön
2 dl vatten
6 dl havremjöl
2 dl rismjöl
1 msk bakpulver
1 tsk salt
9 dl mandeldryck
1 liten banan
0,5 dl flytande margarin

Gör såhär
Blanda chiafrön och vatten i en bunke och låt svälla 10 minuter. Blanda ihop havremjöl, rismjöl, bakpulver och salt i en bunke. Mosa en banan.
Tillsätt mandeldryck, mosad banan och margarin i chiablandningen. Vispa sedan ner de torra ingredienserna.
Grädda våfflorna i ett våffeljärn till de fått fin yta. Lägg på ett galler.

Våfflor utan ägg och gluten


Fler recept på glutenfria våfflor:

Veganska våfflor – glutenfria

Glutenfria våfflor med bönor

Glutenfria våfflor med majsfärskosttopping och avokado

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-b