Maillista

Jag tycker att det är viktigt att regelbundet fundera på vad som är viktigast i ditt liv. Vad är dina prioriteringar? Vad gör du för att du vill och vad gör du för att du känner att det finns förväntningar på dig från andra? Våga utmana vardagen! Jag har skrivit en del om detta tidigare på ämnet livsdesign och det är något jag funderar på allt mer. Vi har inte oändligt med tid och vi har själva makten att till stor del påverka hur vårt liv ser ut. Sen kan saker hända som vi inte rår på och då får man göra det bästa av situationen ❤️

Utmana vardagen

Utmana vardagen

Du är den viktigaste personen i ditt liv. Om inte du mår bra blir varken familjetid, jobb eller fritid lika rolig. Så vad får dig att må bra? Om du tänker riktigt noga. Skulle du helst vilja jobba mindre för att ha med tid med familjen eller satsa på en dröm? Eller har du ditt drömjobb och känner att du är på en plats i livet när jobbet är viktigast? Bor du där du verkligen vill eller hur ser ditt drömboende ut?

Våga kartlägga din vardag och se hur du fördelar dygnets timmar. För det är ju trots allt så att vi alla har lika många timmar på ett dygn. Hur vill du att ditt liv ska se ut på lång sikt och vad drömmer du om? Och hur kan du påverka livet just nu för att ta första steget i rätt riktning?

Jag ställde mig frågan: vilka små förändringar kan jag göra för att öka mitt välmående? Jag kom fram till några punkter som kändes nära till hands för stunden. Jag vill förbättra hälsan, dra ner stress och minska skärmtiden då jag lätt fastnar i slöscrollandet.

Små förändringar – stora resultat

Det är såklart mycket man vill och jag har ställt många stora frågor i texten ovan. Men börja smått och ta tag i det som känns görbart just nu och som tar dig ett steg närmre det du drömmer om. Detta har resulterat i att jag de senaste två veckorna har gjort små förändringar i min morgonrutin och transport till och från jobbet. Det här har jag förändrat:

Dåtid

Tog bussen till tåget och sedan tåg och tunnelbana till jobbet. Hela tiden med mobilen framför mig och podcast i öronen. Slöscrollande, Candy Crush Saga och bara fördriva tid..

Nutid

Cyklar till tåget och har 20 minuter tid för tankar och reflektion samt vardagsmotion. Väl på tåget fortsätter jag vara utan hörlurar och jag läser en bok alternativt skriver ett blogginlägg (det är i och för sig skärmtid men något jag ändå vill göra och som känns meningsfullt, till skillnad från att slöscrolla). På tunnelbanan tar jag upp mobilen och kollar av sociala medier och läser bloggar.

Resultatet

Resultatet är att jag nu får:

  • 40 minuters kvalitativa vardagsmotion varje dag
  • Mer friskluft och tid för reflektion
  • Bokläsning istället för slöscrolla är givande och tillfredsställande.
  • Den tiden jag lägger på skärmtid under transporten läser jag bara de bloggar jag faktiskt vill samt kollar av Instagram och engagerar mig i konton jag verkligen gillar.

Självklart är det skönare att ta bussen istället för cykeln ibland. Kl 6 på morgonen och det blåser kallt så känns en varm buss mer lockande men så länge det inte är is, snö eller spöregn så försöker jag se till att cykla. Hittills har det gått bra och det är så värt det 🙂 Jag förlorar inte ens någon tid då jag slipper stå och vänta på bussen som ändå inte matchar med tåget..

Vilka små förändringar kan du förändra redan idag (vänta inte in rätt tidpunkt) som tar dig ett steg närmre din optimala vardag och drömliv? Hur kan du utmana vardagen?

1

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-a