På söndag är det Valborg och vi ska tillbringa dagen och kvällen hemma hos syrran med goda vänner. Det ska bli så mysigt och vi håller på att planera menyn för fullt. Valborg har verkligen firats på olika vis genom åren. När jag var liten fanns en brasa jättenära hemma som vi gick till och på festplatsen fanns lotterier och annat smått och gott. Sen blev Valborg lite mer oklart i några år och innan vi flyttade till Uppsala blev det ibland brasa och ibland inte. Men alltsom oftast i alla fall en god middag med familj eller vänner. I Uppsala fick Valborgsfirande en helt ny innebörd och man festade i flera dagar. Det var kvalborg, valborg och finalborg och man firade från morgon till kväll. Satt i parken med en god picnic, läskande dryck och trevligt sällskap. Och nu har vi gått in i nästa fas när vi själva fått barn och det blir mysigt att gå till brasan igen. Fiskdamm, lotteri, popcorn, lite gott godis och titta på elden. Så vi hoppas på uppehåll på söndagkväll så det blir lite mysigare. Vi tänker förrätt och varmrätt innan brasan och sen promenerar vi hem så blir det efterrätt och lite senare även lite ostar. En riktigt helkväll!
Så inför helgen tänkte jag ge er en färdig meny om ni ännu inte hunnit planera maten. Sen kan ni ju såklart hitta fler förrätter, varmrätter och efterrätter på bloggen så det är bara djupdyka bland recepten. Men här är mitt förslag på en trerättersmiddag:
Langos med caviar, créme fraiche och lök – en förrätt som imponerar och det blir såååå gott!
Nötytterfilé med krämig potatisgratäng och srirachamajonäs – grillat, krämigt och gott!
Palak paneer med fetaost – en supersmarrigt alternativ om du vill ha en helt vegetarisk meny.
Blåbärscheesecake med citron – väldigt snygg och otroligt god! Går även att förbereda redan idag om så önskas.
Lämna ett svar