Maillista

Hej kära läsare! Hoppas ni hade en trevlig valborgsmässoafton igår. Det hade jag, det var riktigt roligt med trevligt sällskap och strålande sol. Idag blir det långpromenad med AC i solen och lite fix hemma innan bio ikväll. Imorgon är det skola igen och vi ska börja skriva på vår uppsats, det kommer bli bra.
Nu tänkte jag bjuda på ett recept som är inspirerat från Leila. Det blev riktigt gott!

 

Valnötspasta med knaprig bacon

Valnötspasta med knaprig bacon

Ingredienser

400 g tortiglioni pasta

50 g pinjenötter
150 g valnötter
2 msk ströbröd
1 klyfta vitlök
2 msk olivolja
2 tsk citronsaft
3 dl mjölk eller grädde
1 pkt bacon

50 g pecorinoost

50 g valnötter

Gör såhär

Koka pastan al dente i välsaltat vatten. Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna och mixa sedan pinjenötter, valnötter, ströbröd, vitlök, olivolja, citron, salt och peppar i en hushållsmixer. Koka upp mjölken/grädden, slå den över nötterna och mixa ihop. Blanda valnötsåsen med den nykokta pastan och servera med riven pecorinoost och knaperstekt bacon och garnera med krossade valnötter.

0

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.