Såhär inför helgen kan man behöva inspiration på en god efterrätt. Denna sötsak är enkel att göra och har en fräsch somrig smak!

 

Vaniljbakelser med syrliga bär

Vaniljbakelser med syrliga bär (4 port)

Ingredienser

2 frysta smördegsplattor
2 dl kesella vanilj

3 dl rensade jordgubbar

2 dl blåbär
2 msk strösocker
1 lime
2-3 kvistar mynta

Gör såhär

Sätt på ugnen på 225 grader. Halvtina smördegsplattorna och kavla ut med hjälp av lite mjöl. Dela smördegsplattorna och tryck ut degen i fyra tarteletter. Fyll upp formarna med kesellan och grädda i nedre delen av ugnen cirka 10 minuter. Låt bakelserna svalna.
Snoppa jordgubbarna och skär i mindre bitar. Blanda i blåbär och riv ner cest från limen. Pressa i limesaft och hacka mynta. Tillsätt myntan och socket och rör om.
När pajerna svalnat, lägg på den syrliga bärblandningen och toppa med ett myntablad.

Inga svar än

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-b