Sedan 1 augusti har jag tagit tag i mitt välmående och jag har lagt om min kost och börjat röra på mig mer. Dags att bli av med gravidkilona, komma i mina kläder och trivas med mig själv. Denna omställning har även inneburit att jag bytt frukostrutiner.

Tidigare har jag varierat frukost mycket men jag har en tendens att bli så sugen på allt och frukosten blir alldeles för stor och onyttig. Och eftersom jag vill kunna fortsätta gå bort på middagar och äta både varmrätt och efterrätt då och då och unna mig en fika när jag har lust så har jag valt att äta en bra frukost, utan för mycket onyttigheter och krusiduller och som jag blir mätt på. Så det är lättfil med banan och kanel samt två kokta ägg. Gott men inte så kul om jag ska vara ärlig.

Jag börjar tröttna. Men snart är gravidkilona väck och jag börjar drömma om lite andra frukostar. Men tvåbarnslivet gör att man gärna förbereder frukosten på kvällen så den bara kan ätas och pimpas på morgonen. Då är ju chiapudding fantastisk och den går ju att variera med både smak på puddingen och vad man toppar den med. Jag älskar att lägga till en klick jordnötssmör på min. Namnam!

Vaniljchiapudding med mango och svarta vinbär

Vaniljchiapudding med mango och svarta vinbär (1 port)

Ingredienser
1,5 dl valfri mjölk
2-3 msk chiafrön
2 krm vaniljpulver

Mango
Svarta vinbär

Gör såhär
Häll mjölk, chiafrön och vaniljpulver i en skål och blanda. Låt stå i kylen ca 15 minuter och rör sedan igen. Låt stå i kylen över natten och toppa sedan med mango och svarta vinbär.

Vaniljchiapudding med mango och svarta vinbär

0

One Response

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.