Maillista

Vi gillar att bjuda på middagar. Att umgås med nära och köra och bjuda på god mat. En trerättersmeny är såklart rolig att planera, laga och äta men ibland hinner man inte aldrig det. Vårt vanligaste upplägg är att vi bjuder på fördrink och snacks när folk kommer. Snacksen kan bestå av chips med dip, ostbollar, oliver eller små snittar. Detta äta medan vi lagar klart varmrätten, gör det sista på dukningen och undersöker vad gästerna önskar för dryck till maten. Sen äter vi varmrätt vid köksbordet och därefter sitter man kvar, några plockar undan lite disk och man försöker få in allt i diskmaskinen så man får igång den (och därmed har möjlighet att städa köket klart på kvällen när man kan sätta in även det sista i diskmaskinen). Sen gör man iordning te och kaffe och pimpar efterrätten som serveras antingen vid köksbordet eller i soffan. Det beror på vad sällskapet önskar, statusen på barnen och om man eventuellt vill se något på tv:n. Efter efterrätten kan det bli mer snacks beroende på tid, någon mer drink eller bara en påtår på kaffet. Hur brukar era middagsbjudningar se ut?

Jag älskar att äta något sött efter maten och en återkommande favorit är pannacotta. Det är en tacksam efterrätt att göra till många och det känns lite lyxigt att man får sitt eget glas med efterrätt som är toppat med något snyggt och gott. Det här receptet på vaniljpannacotta räcker till många och kan enkelt halveras om du inte är lika många vid bordet som vi var. Hoppas det smakar!

Vaniljpannacotta med bärtopping (8-10 port)

Ingredienser
1,5 l grädde
7 gelatinblad
1,5 dl rörsocker
3 vaniljstänger

Jordgubbar
Svarta vinbär

Gör såhär
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Dela vaniljstången och skrapa ur innanmätet och lägg i en kastrull tillsammans med socker och grädde. Låt gräddblandningen koka upp och låt sedan svalna några minuter innan du rör ner de urkramade gelatinbladen. Häll upp i glas och ställ i kylen minst 3 timmar.
Blanda grovhackade jordgubbar med svarta vinbär och blanda eventuellt med lite honung om det är för syrligt. Toppa bärblandningen på pannacottan och servera.

1

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-a