Maillista

Måndagskvällen spenderades i goda vänners sällskap med middag hos Simon. Kvällen till ära hade han bläddrat fram ett recept från Jamie Olivers kokbok på en ragu med färsk salsiccia och goda kryddor. Efter varmrätten väntade björnbärscheesecake i glas, frozen mango daiquiri och film 🙂 Perfekt måndagsmys!

 

Salsicciaragu

Salsicciaragu med selleri och fänkålsfrön (4 port)

Ingredienser
4 port pasta
4 salladslökar
1 morot
2 stjälkar selleri
1 röd chili
600 g färsk salsiccia
1,5 tsk fänkålsfrön
1 tsk oregano
4 vitlöksklyftor
4 msk balsamvinäger
1 burk krossade tomater
Parmesan

Gör såhär
Ansa salladslöken och skala moroten. Hacka salladslök, morot och selleri grovt och lägg sedan i matberedaren tillsammans med chilin utan kärnor och kör till en fin massa. Tillsätt korvarna, fänkålsfrön och oregano. Kör matberedaren tills allt är blandat. Hetta upp olivolja i en stekpanna och ha i grönsaks- och korvblandningen. Pressa i vitlök och krydda med salt och svartpeppar. Fräs tills det fått fin färg och ha sedan i krossade tomater och balsamvinäger. Låt puttra ca 10 minuter och koka pastan under tiden. När pastan kokat klart, ta lite av vattnet (ca 1 dl) och häll i korvsåsen. Häll sedan av vattnet från pastan och blanda pastan med såsen. Blanda allt och servera med riven parmesan.

 

0

Inga svar än

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-a