Jag har en bloggvän som heter Helena. Hon har en fantastiskt fin blogg som heter Bara en kaka till och det är en av de matbloggar jag följt allra längst och jag älskar den! Bilderna är magiska (hon har lyxen att vara gift med en fotograf), recepten underbart goda och texterna personliga och välformulerade. Förutom att hon delar med sig av mycket god mat så får man en inblick i hennes liv som tvåbarnsmamma på Öland. Det är mysiga caféer, härliga utflykter och så ett och annat vardagsinlägg. Man känner direkt att man känner Helena, att man blir inbjuden till hennes hem och får hänga med på glimtar i hennes liv och blir bjuden på alla dessa underbara godsaker. Jag skulle gärna äta middag med henne varje dag. Mums!

Jag fick möjligheten att träffa Helena på matmässan i höstas. Vi tog en lunch tillsammans och nördpratade om bloggstrategier, Instagramtips, smarriga recept och annat bloggrelaterat. Vi kom in på vilket recept vi hade publicerat som blivit mest populärt. Helena berättade att hennes havrekakor är omåttligt populära. Jag kände genast att jag måste testa dessa! Jag bakar ju inte alltför ofta men något jag alltid vill ha hemma (förutom chokladbollar) är just småkakor. Det är ju perfekt när man vill ta fram lite fikabröd som kan tina snabbt.

Sagt och gjort! Nu har jag testat receptet och jag kan bara säga att jag förstår varför hon döpt receptet till Världens godaste havrekakor. De. Var. Så. GODA! Däremot är det ju russin i Helenas recept och eftersom det inte är någon favorit hos mig (ja, jag vet att jag borde lära mig..) så bytte jag ut dessa mot choklad. Ett genidrag! Att lägga till choklad i ett recept kan sällan bli fel.

Så här har ni receptet på några urgoda havrekakor med choklad. Och glöm inte kika in på Helenas blogg!

 

Havrekakor med choklad (28 st)

Ingredienser
200 g rumsvarmt smör
2,5 dl socker
2 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
1,5 tsk bikarbonat
En nypa salt
4,5 dl havregryn
100 g mörk choklad

Gör såhär
Sätt på ugnen på 175 grader. Lägg smör och socker i en bunke och vispa mjukt (gärna med elvisp). Ta en ny bunke och blanda ihop mjöl med vaniljsocker och bikarbonat samt en nypa salt. Vispa ner mjölblandningen i smöret. Hacka chokladen. Blanda ner havregryn och choklad i smeten.
Rulla smeten till bollar och sprid ut på 2 plåtar med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen ca 13 minuter. Låt de svalna på galler.

0

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.