Idag är det andra advent och vi ska spendera större delen av dagen hemma med riktigt adventsmys och julgott. Om ni inte redan bakat lussebullar är det hög tid att göra det tycker jag.  Eller har första omgången redan gått åt? Här är världens godaste lussebullar om du frågar mig, mammas såklart!

 

världens godaste lussebullar

Mammas lussebullar (25-30 st)

Ingredienser
50 g jäst
200 g smör
5 dl mjölk
4 pkt saffran (á 0,5 g)
3,5 dl strösocker
2,5 tsk bakpulver
2 rumsvarma ägg
Ca 15 dl vetemjöl
Lite mandelmassa efter smak
Russin
Ägg
Gör såhär
Smält smör i en kastrull och häll sedan i mjölk och saffran och låt bli fingervarmt (37 grader). Smula jästen i en bunke och häll över den fingervarma degvätskan. Lös upp jästen. Ha i strösocker, ägg, bakpulver och vetemjöl. Arbeta till smidig deg. Låt jäsa 45-60 minuter. Innan du börjar forma lussekatter kan du smula i lite mandelmassa (så mycket du tycker), det ger en saftighet till bullarna. Forma bullarna och låt jäsa på plåt 30-45 minuter. Sätt på ugnen på 225 grader. Stoppa i russinen och pensla med uppvispat ägg med en skvätt mjölk i. Grädda i ugnen, 5-10 minuter. Låt svalna på galler med bakduk över. 
 
världens godaste lussebullar
världens godaste lussebullar
0

Inga svar än

  1. Sofie

    Världens bästa lussebullar kan jag garantera, som alla mammas recept! Underbara <3 Puss från syster Sofie

    Svara

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.