Fredag den 21 mars innebär att jag har en jobbdag framför mig innan färden går mot Arlanda och sedan vidare mot Paris. Åh, va härligt det ska bli! Packningen står redo och vi hoppas på att få se solen och känna några fler plusgrader än här hemma.
I veckan gjorde di en värmande gulaschsoppa till middag. Billigt, gott och enkelt att dubbla receptet för att ha mättande matlådor i frysen. Créme fraiche-klicken ger den där extra krämigheten. Så här har ni helgens soppa!
Gulaschsoppa (4 port)
Ingredienser
1 gul lök
1 röd chili
4 potatisar
1 paprika
600 g köttfärs
3 dl vatten
1 köttbuljongtärning
1 tsk soya
0,5 dl oxfond
2 burkar krossade tomater (á 400 g)
1 msk kummin
1 msk paprikapulver
2 dl créme fraiche
Gör såhär
Skala lök och potatis. Skölj paprikan. Skär löken i centimeterstora bitar samt paprikan och potatisen i grova bitar. Finhacka chili och vitlök. Hetta upp olivolja i en stor gryta och bryn köttfärsen. Krydda med salt och svartpeppar. Tillsätt sedan chili, vitlök, lök, potatis, paprika, kummin och paprikapulver och fräs i ett par minuter. Tillsätt sedan buljongtärning, fond, krossade tomater, soya och vatten. Låt koka ca 15 minuter och smaka sedan av med kryddor och pressad citron. Servera med créme fraiche.
Ha det så bra i Paris! Är inte avundsjuk alls 😉