Maillista

Om allt går enligt plan är vi för tillfället i Skopje i Makedonien och njuter av livet. Och för att det inte ska bli helt tomt här på bloggen bjuder jag idag på ett recept vi innan vi lämnade Sverige. Varmrökt lax med sockerärtor och dillstuvad potatis. Enkelt och så väldigt gott!

Varmrökt lax med dillstuvad potatis (6 port)

Ingredienser
6 port varmrökt lax

6 port potatis
4 dl créme fraiche
2 dl grädde
2 dl mjölk
Maizena redning
Pressad citron
Ett rejält knippe dill
Sockerärtor
Gör såhär
Koka potatisen. Blanda créme fraiche, grädde och mjölk i en kastrull och låt koka upp. Krydda med salt, svartpeppar och cayennepeppar och red av med maizena till önskad konsistens. Pressa i citron efter tycke och smak. Finhacka dillen och rör ner i såsen. Häll såsen över potatisen (halvera om du önskar) och servera sedan med blancherade sockerärtor och varmrökt lax.
0

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-a