Eftersom jag befinner mig i solen på andra sidan jorden tycker jag att jag kan passa på att dela med mig av ett somrigt recept med varmrökt lax som vi åt på landet i somras. Så för den som längtar lite extra efter sommaren just nu kan jag varmt rekommendera denna rätt.

 

Varmrökt lax med grön majo och quinoasallad (4 port)

Ingredienser
4 port varmrökt lax
Grön majonäs:
2 dl majonäs
1 dl créme fraiche
Quinoasallad:
4 port quinoa
0,5 dl vinägrett
Paprika
1 knippe sparris
2 vitlöksklyftor
Gröna blad
Gör såhär
Quinoasallad: Koka quinoan med buljongtärning istället för salt. När den kokat klart, häll på dressingen och låt sedan svalna. Skär sparrisen i tre delar på längden och stek i smör tillsammans med pressad vitlök. Blanda ner i quinoan tillsammans med strimlad paprika och ett par nävar gröna blad.
Såsen: Blanda majonäs med créme fraiche och salsa verde och smaka av med pressad citron, salt och svartpeppar.
Servera salladen och såsen med laxen.
0

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.