Maillista

Godmorgon! Jag har nyss vaknat upp till en ny dag i Sälen. Idag står det vandring på schemat och det ska bli roligt att se vart vi hamnar idag. igår var det regnigt så då höll vi oss nere från berget och åkte istället till en fäbod i Lindvallen där vi kollade på djur, grillade korv och spelade minigolf. En väldigt trevlig utflykt som funkade bra trots lite regn. Dagen innan promenerade vi i Trollskogen. Barnen älskade det! Kan verkligen tipsa att åka hit och uppleva Sälen även på sommaren.

Vattenmelondrink med jordgubbar

Det börjar ju kännas som att sommaren är på väg bort. På måndag ska jag börja jobba igen och många veckors semester är slut. Det har verkligen varit en väldigt härlig semester trots att Corona ändrade om planerna en hel del. Vi har fått njuta av mycket tid med familjen, haft härliga middagar i vårt uterum och sett mer av Sverige. Och jag har fått mersmak för att semestra mer i Sverige, det finns så mycket att upptäcka och jag gillar att resa med bil.

Men åter till där jag var, att inte deppa ihop över att semestern är slut. Jag försöker intala mig själv att sommaren inte behöver vara slut än och ett sätt att förlänga den lite är att göra en härlig och somrig drink. Så vad sägs om en vattenmelondrink? Denna består av vattenmelon, jordgubbar och lime och för den som vill kan du såklart ta i en skvätt rom för lite vuxnare smak. Mums!

Vattenmelondrink med jordgubbar

Vattenmelondrink med jordgubbar

Ingredienser
2 liter tärnad halvfryst melon
1,5 dl pressad lime
250 g frysta jordgubbar
Rom

Gör såhär
Skär bort skalet på vattenmelonen och skär i tärningar och lägg i en burk i frysen. Jag fyllde upp en klassisk 2-liters glasslåda. Låt stå ca 30-60 min. Lägg sedan i en blender tillsammans med jordgubbar och lime och mixa slätt. Servera som den är eller blanda med 4 cl rom per glas.

1

Ett svar

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.