Hoppas ni haft en mysigt tredje advent och kanske till och med handlat någon julklapp eller bakat något godis i helgen. Själv avslutade jag helgen med ett biobesök, vi såg Hobbit. Den var väl bra men inte riktigt min typ av film om jag ska vara ärlig. Men lite biomys är adlrig fel!
Idag är det måndag och som vanligt är det dags för ett nytt vegetariskt recept. Denna vecka blir det en kryddig butternutsoppa med asiatiska smaker.
Asiatisk butternutsoppa (4 port)
Ingredienser
500 g butternutpumpa
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
4 cm ingefära
0,5 tsk malen koriander
1 röd chili
2 dl vatten
1 grönaksbuljongtärning
1 burk kokosmjölk (á 400 ml)
1 dl mjölk
Saft från 0,5 lime
0,5 msk fisksås (kan uteslutas för att göras vegetarisk)
Gör såhär
Skala och tärna pumpa, lök och vitlök. Kärna ur och finhacka chilin. Skala och finriv ingefäran. Hetta upp olivolja i en kastrull och fräs pumpa, lök, vitlök, chili, koriander och ingefära några minuter. Tillsätt vatten, buljongtärning, kokosmjölk och mjölk. Koka tills pumpan mjuknat, ca 10 min och mixa sedan soppan slät med mixerstav. Smaka av soppan med fisksås och limesaft.