Godmorgon!
Hoppas ni alla har haft en trevlig helg och ändå kan njuta lite av att det är måndag. De flesta brukar inte gilla måndagar (eller?) men jag tycker det är skönt med ny vecka och det är en perfekt dag att planera och strukturera upp veckan.
Avocado är verkligen gott! Krämig, snäll smak och passar både som den är, i varm och kall mat eller i sås. Dock är det dyrt och därför äter jag det inte alltför ofta. Men häromdagen blev den ingrediens i en krämig pasta som går supersnabbt att göra. Jag adderade lite créme fraiche för att få den ännu krämigare. Smaklig måltid!
Avocadopasta med basilika (4 port)
Ingredienser
4 port pasta
2 avocados
2 dl créme fraiche
0,5 tsk sambal oelek
1 msk citronsaft
1 tomat
0,5 kruka basilika
1 näve pinjenötter
Gör såhär
Koka pasta. Gröp ur avocadosarna och mosa med gaffel. Blanda med créme fraiche, sambal oelek, citron, finhackad basilika och finhackad tomat. Smaka av med salt och svartpeppar. När pastan kokat klart, häll av vattnet och häll över avocadokrämen. Blanda och lägg upp på tallrikar. Toppa med pinjenötter.
0
Avokado i pasta blir så gott! Din pastarätt ser krämig och god ut!