Maillista

Nu har jag börjat smälta helgens fantastiska festligheter, ett minne för livet! Nu är det åter jobbvecka och jag drar igång veckan med ett vegetariskt recept, precis som vanligt. Mannen är inte så förtjust i bakad potatis men nu lyckades jag övertala honom och han erkände att det blev riktigt gott med rostad paprikaröra och topping med fetaost, avocado och knapriga pumpakärnor. Nomnomnom!

Rosta paprika

Att göra sin egen paprikaröra är enkelt och blir väldigt gott. I grunden brukar jag kärna ut och dela paprikan i grova bitar och rosta i ugnen. Sen kan du dra bort skalet och du har kvar magiskt god paprika som du kan mixa ner med vad du gillar och det blir så gott. Den blir söt och väldigt god!

 

Bakad potatis med paprikaröra

Bakad potatis med rostad paprikaröra och avocadocrunch(4 port)

Ingredienser
4 bakpotatisar
Paprikaröra:
3 röda paprikor
1 tsk honung
300 g naturell färskost
1 dl créme fraiche
2 avocado
100 g fetaost
1 dl pumpakärnor
Gör såhär
Potatisen: Sätt på ugnen på 225 grader. Tvätta potatisen och nagga hål i dem med en gaffel. Lägg in potatisen i folie och lägg in dem på gallret i ugnen. Efter ca 40 minuter, ta bort foliet och låt dem ligga på i ugnen 30 min till. Hur länge dem behöver vara inne beror på storleken men räkna på minst 1 timme. När potatisen är klar (känn med sticka) ta ut dem ur ugnen och skär ett kryss på varje potatis. Tryck sedan på potatisens sidor (med grytlapp emellan) så att den “öppnar upp sig”
Paprikaröran: Skölj och kärna ur paprikorna och ta bort de vita väggarna” Skär i halvor och lägg i en ugnssäker form med lite olivolja. Kör i 10-15 minuter tills de fått färg. Ta ut och låt svalna. När de svalnat, skala med hjälp av en skalkniv och mixa paprikaköttet med stavmixer. Blanda med färskost, creme fraiche, honung, salt, svartpeppar och cayennepeppar. Smaka av med pressad citron.
Skär avocadon och fetaosten i tärningar och blanda ihop med pumpakärnorna.
 
Bakad potatis med paprikaröra

Fler recept med rostad paprika:

Rostad paprikapasta med soltorkad tomat

Paprikahummus

0

Inga svar än

  1. Lotta

    Oj, oj, oj! Allt helt i min smak. Noteras till listan på sånt jag ska komma ihåg att laga till. Föredrar verkligen att grilla paprika själv, framför att köpa grillade på burk som oftast är inlagda i olja och en massa andra smaker.

    Svara

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-a