Igår när vi äntligen kom hem och hade packat upp, tvättat allt och kommit iordning så blev det dags att laga middag. Även om vi har lagat mycket mat på semestern så har jag saknat mitt eget kök här hemma så det var roligt att få laga lite mat. 
 
Jag gillar bakad potatis men David har aldrig tyckt att det är någon höjdare så vi gjorde ett försök att ugnsbaka sötpotatis istället. Det fick tummen upp från mannen och även jag tyckte det var riktigt gott! Så här kommer veckans vegetariska recept med varma rekommendationer att testa 😉 

 

Bakad sötpotatis med het fetaostkräm (2 port)

Ingredienser
2 sötpotatisar
Fetaostkräm:
150 g fetaost
3 dl crème fraiche
1 dl gräslök
2 salladslökar
1 tsk sambal oelek
 
Sallad
Groddar
Gör såhär
Sätt på ugnen på 200 grader. Tvätta potatisarna och nagga hål med en gaffel runtom. Baka sötpotatisarna ca 1 timme i ugnen (kan behövas mer beroende på storlek). Man kan ha aluminiumfolie runt potatisarna om man vill. När potatisen är klar, skär ett snitt och tryck på sidorna långt ner på potatisen så den öppnar upp sig.
Fetaostkräm: Smula ner fetaost i en skål och blanda med créme fraichen. Hacka gräslöken och strimla salladslöken och blanda i. Tillsätt sambal och smaka av med salt och svartpeppar. 
Servera potatisen med fetaostkrämen och sallad med groddar. 
 
0

Inga svar än

  1. Sara på Vardag.nu

    Snyggt! Sötpotatisen är ju om inte annat jäkligt läcker med den där intensiva, orangea färgen… Men jag gillar nog bakad potatis bäst ändå 🙂 Sötpotatispommes däremot – mmmmmhm!

    Svara

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.