fbpx
Godmorgon!
Som några av er kanske har förstått så ÄLSKAR jag bearnaisesås. Mammas egna är såklart favoriten men oftast blir det köpebea och då är Lohmanders det enda alternativet (ibland tar jag ut svängarna och köper chilibean). För att få den snäppet godare brukar jag krydda på den med lite extra citron, vinäger, svartpeppar, cayennepeppar och dragon. Utifrån detta kan ni ju tänka er hur glad jag blev när jag hittade ett recept på bearnaisesoppa. Det är en soppa med potatis, morot och lök smaksatt med vinäger och dragon, alltså mycket frächare än såsen och inte så tung. Mums!

 

Bearnaisesoppa

Bearnaisesoppa (4 port)

Ingredienser
6 potatisar
3 morötter
2 gula lökar
4 tsk torkad dragon
1 liter vatten
2 msk vitvinsvinäger
2 grönsaksbuljongtärningar
3 dl crémefraiche

Gör såhär
Hacka lök och grovtärna potatis och morötter. Fräs lök och potatis i smör och krydda med salt, svartpeppar och hälften av dragonen. Häll på vatten, vinäger och lägg i dragon samt buljongtärningar. Koka ca 10 min (till potatisen nästan är klar) och lägg sedan i morötterna. Koka ca 5 min till och smaka häll sedan i créme fraichen och smaka av med salt, svartpeppar, cayennepeppar och dragon.
Till detta serverade jag en skiva av mammas grovlimpa med lagrad ost.

Inga svar än

  1. Lotta i Två små kök

    Jag älskar också smakerna i bea! Och så en soppa på samma tema, spännande! Har faktiskt aldrig svängt ihop en själv men det börjar bli dags att prova. Gillar också varianterna med lite chili i. Det ska jag testa ha i när jag har gjort originalet. Tror jag börjar med det innan jag börjar experimentera 🙂

    Svara

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-b