Maillista

Förhoppningsvis sitter jag just nu vid frukostbordet och fyller på med energi inför dagens skidåkning. Att vara i Åre är verkligen avslappning och jag tycker det är perfekt att vara i backen tidigt, åka mycket på förmiddagen och äta lite senare lunch och inte nödvändigtvis åka mer efter lunch. Jag vill njuta av att bara slappa, ligga i soffan i onepiece, gå på promenad i solen och verkligen ta vara på semestern. 
 
Veckans vegetariska recept denna vecka blir en blomkålscurry med kokosmjölk och koriander som vi serverade med ris. Denna vegetariska gryta blev verkligen god och lagom kryddig och smakrik. Slurp!

 

Blomkålscurry med kokosmjölk och koriander (6 port)

Ingredienser
6 port ris
1 blomkål
3 morötter 
1 gul lök
0,5 röd paprika
1 röd chili
2 tsk röd currypasta
1 tsk gurkmeja
1 tsk curry
4 vitlöksklyftor
1 burk krossade tomater
1 grönsaksbuljongtärning
1 burk kokosmjölk
4 dl mjölk
2 dl créme fraiche
1 kruka koriander
Gör såhär
Koka ris enligt anvisning på paketet. Skala och skiva lök. Skala och skär moroten i slantar. Finhacka chilin. Bryt blomkål i buketter. Hacka koriander.  Skär paprika i bitar. Hetta upp en gryta med kokosfett och fräs lök, vitlök, currypasta, chili, curry och gurkmeja ett par minuter. Tillsätt morot och blomkål och rör om och tillsätt sedan krossade tomater, buljongtärning, kokosmjölk, créme fraiche och mjölk. Låt puttra på medelvärme ca 10 minuter. Ha i paprikan och koriandern och smaka av med pressad citron, salt och svartpeppar och red med maizena vid behov.
 
 
0

Inga svar än

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-a