Helgen har bestått av packning, flytt, fix och don! Syrran har flyttat och allt har gått väldigt bra. Själva flytten gick fort och sen hann vi packa upp en hel del så nu sover de sin första natt i radhuset. Mysigt! Och inte minskar det längtan till att vi också ska flytta, om en dryg månad har vi tillträde.
Men nu är det måndag och det är dags för en ny jobbvecka, nya recept och nya möjligheter. Jag startar veckan med en enkel pastarätt, perfekt till vardags. Även om jag personligen bytt ut mjölkprodukter till exempelvis soyagrädde, havre créme fraiche och liknande kommer jag fortsätta skriva grädde och créme fraiche i recepten då jag anser att mängden inte är någon skillnad. Så använd det du föredrar 🙂
Blomkålspasta med rosmarin (4 port)
Ingredienser
4 port pasta
1 dl riven parmesanost
0,5 purjolök
1 röd chili
3 vitlöksklyftor
700 g blomkål
2 rosmarinkvistar
1 dl grädde
1 dl mjölk
0,5 dl créme fraiche
Gör såhär
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
Strimla purjolöken. Finhacka chilin. Hetta upp smör i en stekpanna och fräs löken, pressad vitlök och chili. Lägg på en tallrik åt sidan. Skär blomkål i större buketter och sedan i skivor. Hetta upp en stekpanna med smör och stek blomkål. Lägg i rosmarinkvistar i stekpannan och ös blomkålen med smöret. Krydda med salt och svartpeppar. Lägg sedan på hushållspapper för att rinna av.
Blanda pastan med blomkål, lökblandningen, parmesanost, grädde, mjölk och créme fraiche. Blanda och låt bli varmt. Smaka av med salt och svartpeppar.
Lämna ett svar