Nu när jag undviker att äta vetemjöl försöker jag testa andra alternativ istället för att använda glutenfria mixer som känns trist. De senaste månaderna har jag flera gånger läst om blomkålspizza och det lät så spännande. Och så fick blomkålsbotten en vegetarisk topping och utan tomatsås då tomat inte är bra för mina eksem. Den blev väldigt god och botten blev riktigt bra! Krispig, god och mättande pizzabotten.

 

Blomkålspizza med rödbetor och getost (2 port)

Ingredienser
600 g blomkål
1 ägg
1 dl riven ost
Topping:
Olivolja
2 dl riven gruyereost
150 g rödbetor
100 g chévre
Basilika
Gör såhär
Sätt på ugnen på 225 grader. Riv blomkålen i matberedare till fint mjöl. Lägg i en skål och sätt in i micron ca 8 minuter. Låt sedan svalna och lägg i en kökshandduk och vrid ur så mycket vatten du kan. Lägg blomkålen i en skål och blanda med ägg, ost, salt och svartpeppar. Platta ut degen på bakplåtspapper. Grädda botten i ugnen i ca 10 minuter, pizzabottnen ska vara gyllengul. Pensla på olivolja och strö på gruyereosten. Skala rödbetorna och hyvla de på pizzan. Lägg på smulad chévre och grädda ca 8-10 minuter till. Toppa med lite ringlad agavesirap och basilika och servera.
 

3 svar

  1. Mårtenssons kök

    Blomkålspizza är verkligen superbra och så gott, vi som ju också hoppar på vetemjölet tycker det är så spännande att utforska alla alternativ som finns. För de är ju en hel del… 🙂

    Ha en fin vecka,
    kramar

    Svara
  2. Sandra Callermo

    Ett matigt inlägg med allt du behöver veta för att börja med glutenfri kost. Här har jag samlat mina tips och recept för ett glutenfritt liv.

    Svara

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-b