Maillista

Jag har tidigare testat 5:2 och för mig och mannen var det ett bra sätt att lära oss äta mindre portioner (inte mer än man behöver) och samtidigt få en bättre balans i kosten. Jag gillar inte dieter där man ska utesluta något eller äta massor av nått annat men 5:2 fungerar bra och är inte speciellt svårt. Man får tänka på vad man stoppar i sig och vilka råvaror som man kan prioritera på dessa dagar. Jag har en kategori som heter 5:2 sedan tidigare så den kommer nu att fyllas på då och då. Det handlar alltså inte om att svälta sig och banta massa kilon utan vi vill må bättre, äta mer medvetet och även kunna unna oss utan att lägga på oss kilon vi inte vill ha.

Vi har hittat bra sätt att hålla oss mätta på de kalorisnåla dagarna och det blir mycket soppor. Den här gjorde vi förra veckan och den blev väldigt god. Längst ner hittar ni en enkel kaloriberäkning per portion om ni vill testa. Smaklig spis!

Blomkålssoppa

Blomkålssoppa med brysselkål- och champinjontopping (8 port)

Ingredienser
1800 g blomkål
1 stor purjolök
2 gula lökar
3 vitlöksklyftor

2 dl grönsaksbuljong
10 dl vatten
1,5 dl vispgrädde
1 citron

250 g champinjoner
300 g brysselkål
1 msk smör

Gör såhär
Dela ner blomkålen i buketter. Skala och grovhacka löken och vitlöken. Strimla purjon. Lägg blomkålen i en stor kastrull tillsammans med purjo, vitlök och lök. Täck med vatten och låt koka till blomkålen är mjuk. Häll sedan av vattnet i en kastrull eller bunke och tillsätt ca 8 dl av vattnet så du kan mixa soppan. Mixa med hjälp av stavmixer eller blender. Tillsätt sedan grädde och eventuellt mer vatten tills det blir lagom konsistens och koka upp igen. Ha i cest och saft från 1 citron och smaka av soppan med salt, svartpeppar och cayennepeppar.
Skär brysselkål och champinjoner i kvartar. Hetta upp en stekpanna med smör och fräs brysselkål och svampen tills de fått fin färg. Krydda med salt och svartpeppar.
Servera soppan med brysselkål- och champinjontoppingen.

32 dl soppa (4 dl per matlåda) = 1600 kalorier = 8 matlådor = 200 kalorier per matlåda

0

2 svar

  1. Sandra

    Jag har knapppt lagat en enda soppa den här hösten men nu blev jag riktigt sugen på det. Tack för tipset 🙂

    Svara

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-a