Vilken härlig morgon! Sovmorgon och solen tittar fram, den nya veckan börjar bra. Denna vecka är redan välplanerad med mycket skola, läkarbesök, möten och juristbal i helgen. 
 
Nu när hösten har kommit ordentligt så blir jag alltid sugen på soppa. Det är så värmande och gott när det är ruggigt ute. Denna blomkålssoppa med färskost blev väldigt smakrik och krutongerna piffade till det lite extra. Vilken är er favorithöstsoppa?
 
Blomkålssoppa med vitlöks- och ingefärskrutonger
 

Blomkålssoppa med färskost (4 port)

Ingredienser
1 blomkålshuvud
0,5 purjolök
1 l mjölk
1 grönsaksbuljongtärning
100 g philadelphiaost
4 skivor bröd
1 vitlöksklyfta
En bit ingefära
Gör så här
Skär ner 1/4 av blomkålshuvudet till små blomkålsknoppar och spara knopparna till garnering. Skär resten av blomkålen i mindre bitar. Skär purjolöken fint och fräs drygt hälften av löken med blomkålen i lite olja. Spara resten av purjolöken till garnering.
Häll på mjölken och grönsaksbuljongen och låt det koka till dess att blomkålen är mjuk. Tillsätt  philadelphiaost och mixa soppan slät med en stavmixer eller i en matberedare. Smaka av med salt och svartpeppar.
Krutonger: Skär brödet i tärningar och riv vitlöken och ingefäran. Rosta brödet i smör och olja i en stekpanna. Blanda i vitlöken och ingefäran när krutongerna fått lite färg. Garnera varje soppskål med krutonger, blomkålsknoppar och finskuren purjolök. Ringla eventuellt lite örtolja över.

Fler recept med blomkål:

Flygande Jakob med  blomkål

Blomkålssoppa med parmesan

Chili sin carne med blomkålsris

Inga svar än

  1. Jenny

    Jag är inte mycket för soppa men den där såg fantastisk god ut :)!! Får nog rent utav får ge den ett försök 🙂

    Svara

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-b