Självklart har jag inte glömt veckans vegetariska recept. Kände bara att morgoninlägget fick innehålla en helguppdatering med massa mysiga bilder.
I förra veckan gjorde vi denna mumsiga, vegetariska omelett som mättade ordentligt. Krutongerna bidrar med lite krispighet och sen serverade vi med lite ruccolablad.
Bondbönsomelett med soltorkade tomater (2 port)
Ingredienser
4 ägg
4 msk mjölk
1 msk dijonsenap
10 soltorkade tomater i strimlor
1 dl bondbönor
0,5 gul lök
1 dl riven ost
Krutonger
Ruccola
Gör såhär
Ta ur bönorna ur skidorna och koka i lättsaltat vatten 1 minut. Skölj med kallt vatten innan du ploppar dem.
Vispa ihop ägg med mjölken och krydda med salt och svartpeppar. Strimla tomaterna och skala och strimla löken. Hetta upp smör i en stekpanna och fräs lök och soltorkade tomater. Häll på häften av bönorna samt äggsmeten och dra sakta med stekspaden genom smeten tills den börjar stanna. När den börjar kännas klar, strö över osten och de sista bönorna och dra av från värmen.
Stek krutongerna.
Lämna ett svar