Som ni kanske har börjat märka är det lite av ett böntema på flera av de senaste vegetariska recepten. Det har helt enkelt varit mycket bönor hemma senaste tiden och det är så bra i vegetariska rätter eftersom det är proteinrikt och det mättar bra. Den här gången gjorde vi en bönsallad och serverade med grillad majskolv och ett rödcurrysmör med syrlig lime. Lite annorlunda rätt på det vi hade hemma och det blev verkligen gott!

Bönsallad med grillad majskolv och rödcurrysmör med lime (4 port)

Ingredienser
3 dl stora vita bönor
3 dl svarta bönor
100 g haricots verts
3 vitlöksklyftor
1 röd lök
1 kruka persilja
100 g smör
1 tsk röd curry
1 lime
4 majskolvar
Gör såhär
Hetta upp en stekpanna med smör och stek haricots verts med pressad vitlök. Lägg sedan i en bunke och lägg i vita och svarta bönor. Häll på vinägrett och blanda. Skala och strimla rödlöken och hacka persiljan och blanda sedan i bönsalladen.
Blanda smöret tillsammans med röd curry och cest och saft från limen. Krydda med salt och svarteppaar.
Grilla majsen och servera direkt med smöret och salladen.
 
0

3 Responses

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.