Hoppas ni alla har haft en underbar helg! Själv har jag haft en härligt fullspäckad helg med middag hos goda vänner i fredags med bad, snittar, trerätters och övernattning. På lördagen bar det av mot Uppsala och Davids diplomering och igår en effektiv todo-dag när vi betade av allt vi hamnat efter med här hemma. Skönt!
Och så blev det måndag igen och såklart har jag ett vegetariskt recept att dela med mig av. Den här veckan en bönwok med quinoa. Kanske inte så snygg mat, men det viktigaste är ju att det är gott 😉
Bönwok med quinoa (4 port)
Ingredienser
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 grön blomkål
1 zucchini
1 gul paprika
2 tsk spiskummin
2 tsk malen koriander
2 tsk paprikapulver
1 krm cayennepeppar
1 citron
2 dl bruna bönor
2 dl vita bönor
4 port quinoa
1 grönsaksbuljongtärning
Matyoghurt/veganskt alternativ
Gör såhär
Koka quinoan enligt anvisningarna på paketet med en buljongtärning istället för salt. Skär paprikan i strimlor. Skala och finhacka vitlök. Skala och skär löken i klyftor. Plocka ner blomkålen i små buketter. Skär zucchinin i strimlor. Hetta upp olja och smör i en stekpanna eller wokpanna. Woka lök och vitlök. Tillsätt sedan zucchini, paprika och blomkål och låt woka med några minuter. Tillsätt spiskummin, koriander, paprikapulver och cayennepeppar samt skal och saft från citronen. Vänd ner bönor i woken. Och servera med quinoa och matyoghurt.
Lämna ett svar