fbpx
Jag tycker det är gott att göra olika typer av biffar och det passar väldigt bra för vegetarisk mat. Man kan göra biffar på det mesta och antingen äta dem med en sallad, potatis eller varför inte i ett pitabröd. Lätt att variera och det är tacksamt att smaksätta med olika kryddor. Veckans vegetariska recept är just biffar och dessa är gjorda på broccoli och parmesan och smaksatta med vitlök. En enkel, fräsch och lätt middag eller lunch!

 

Broccoli- och parmesanbiffar

Broccoli- och parmesanbiffar (4 port)

Ingredienser
2 broccolihuvuden
1 ägg
60 g parmesan
1 dl vetemjöl
2 vitlöksklyftor
2 dl turkisk yoghurt
Cest från 1 citron
2 msk parmesan
 
Sallad
Gör såhär
Ansa broccolin och dela i mindre bitar. Koka broccolin i lättsaltat vatten i ca 5 minuter. Häll av vattnet och mixa. Blanda med uppvispat ägg, finriven parmesan, mjöl, pressad vitlök, salt och svartpeppar. Stek i smör 5-7 minuter. Servera med den kalla såsen och sallad.
Såsen: Blanda alla ingredienser och smaka av med salt och svartpeppar.
 
Broccoli- och parmesanbiffarBroccoli- och parmesanbiffar

Inga svar än

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-b