Godmorgon kära läsare!
Jag ber så hemskt mycket om ursäkt för min bloggtorka. Under helgen har jag flyttat bloggen då jag haft en del strul med bilder och annat. Så nu hoppas jag att allt ska fungera.
I helgen har jag hjälpt min syster och svåger att flytta och sen har jag varit hos mamma och försökt kombinera plugg med att hinna mysa lite. Det var skönt att sova i Väsby när David ändå var på bal i Lund.

Nu ska jag försöka ta igen att jag inte bloggat på 2-3 dagar så till att börja med bjuder jag som vanligt på måndagar på veckans vegetariska recept. Varsågoda!


Broccolipaj med brieost och tomat

Broccolipaj med brieost och tomat

Ingredienser

Pajdeg:

125 gram smör
3 dl vetemjöl
3 msk vatten

Fyllning:

1 broccolihuvud
1 purjolök
2 vitlöksklyftor
2 tomater
200 gram brieost
1 kruka basilika
4 st ägg
2 dl mjölk
1 dl smakrik ost
1 tsk sambal oelek

Gör såhär
Sätt ugnen på 200 grader. Arbeta ihop smör och vetemjöl. Tillsätt vattnet och lite salt och arbeta till en smidig deg. Tryck ut degen tunt i en form med löstagbar botten. Förgrädda pajskalet 10 min i ugnen.
Dela broccolin i buketter och strimla purjolöken tunt. Hetta upp en panna med en skvätt olivolja och fräs broccoli och purjolöken. Pressa i vitlöksklyftor, salta och peppra. Sänk värmen.
Blanda ihop ägg, mjölk och riven ost. Tillsätt salt, svartpeppar, sambal oelek och hackad basilika.
Fördela broccolifräset i botten av pajskalet. Skär brieosten i skivor och lägg över. Skär tomaterna i tunna skivor och lägg ovanpå osten. Häll över äggstanningen och sätt in i ugnen ca 40 min.
Servera med sallad och ringa över crema de balsamico.

Broccolipaj med brieost och tomat
0

Inga svar än

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.