Vilken helg! Helt fantastiskt väder och så mycket mys med familj och vänner. En perfekt sommarhelg och nu är batterierna laddade för ännu en arbetsvecka.
På sommaren älskar jag att laga enkel mat, gärna mycket grönsaker och såklart får det gärna gå fort. När solen skiner vill jag inte stå inne och laga mat alldeles för länge. Då är denna pastarätt ett ypperligt alternativ till en vegetarisk måndag.
Broccolipasta med selleri och tomat (4 port)
Ingredienser
4 port pasta
1 dl olivolja
4 vitlöksklyftor
1 gul lök
0,5 tsk chiliflakes
1 broccoli
2 stjälkar selleri
0,5 zucchini
20 körsbärstomater
1,5 dl pastavatten
Parmesan/veganskt alternativ
Gör såhär
Koka pastan enligt anvisning på paketet och spar sedan 1,5 dl pastavatten. Dela ner broccolin i mindre buketter. Strimla sellerin. Skär zucchinin i tärningar. Halvera tomaterna. Skala och finstrimla vitlöken. Skala och finhacka löken. Hetta upp olivoljan i en stekpanna och fräs lök en minut innan du tillsätter chiliflakes och vitlök. Efter ett par minuter, tillsätt broccolin, zucchini och selleri och låt fräsa några minuter. Ha sedan i tomater och blanda ihop snabbt. Rör ner såsen i pastan tillsammans med pastavattnet. Servera med parmesan.
Lämna ett svar