Maillista

Då var det måndag igen och idag känns det verkligen som att hösten har kommit. Himlen är grå, det småduggar lite och marken är alldeles blöt. Jag tycker hösten är mysig då man får ta på sig mysiga, stickade tröjor, krypa ner i soffan med en filt och ta på sig den där varma höstjackan när man ska gå ut. Man får hitta det positiva i varje årstid helt enkelt 🙂
 
Och nu är det även dags för veckans vegetariska recept. Det blir en bulgursallad med harissarostade tomater med krispig stjälkselleri.

 

Bulgursallad med harissarostade tomater (4 port)

Ingredienser
4 port bulgur
1 grönsakbuljongtärning
2 stjälkar selleri
2 dl svarta bönor
1 ask körsbärstomater
Harissa
1 vitlöksklyfta
Ruccola
Gör såhär
Sätt på ugnen på 225 grader. Halvera tomaterna och lägg i en ugnssäker form med en skvätt olivolja blanda med harissa efter smak samt pressad vitlök. Krydda med salt och svartpeppar och kör in i ugnen ca 15 minuter. Koka bulguren enligt anvisning med en buljongtärning istället för salt. Skölj bönorna. Strimla sellerin. Blanda bulguren med selleri, ruccola och svarta bönor. Avsluta med att vända ner tomaterna.
 
0

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-a