Hejohå! Igår var det julbak här hemma ungefär 10 timmar totalt. Det tar sin lilla tid med allt som ska kokas, rullas, kylas, jäsas, stelnas, smältas osv. Resultatet blev 15 nya julgodisrecept som kommer komma upp den närmsta månaden. Jag hoppas ni kommer gilla det! 

Men nu över till denna veckas köttfria recept som är en butternutpasta med halloumi och oregano. Enkel vardagsmat med mycket smak som jag tror går hem hos hela familjen.

Butternutpasta med halloumi (4 port)

Ingredienser
4 port pasta
2 pkt halloumi
600 g butternut squash
2 rödlökar
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
3 dl crème fraiche
3 msk pressad citron
1 näve färskt oregano
Mandlar
 
Gör såhär
Sätt på ugnen på 225 grader. Skala, kärna ur och dela ner butternut squashen i mindre bitar. Skala rödlök och lök och skär i små klyftor. Skala och finhacka vitlöken. Lägg squash, lök och vitlök i en ugnsfast formoch ringla över olivolja. Krydda med salt och svartpeppar samt torkade örter om du önskar. Rosta i ugnen ca 25 minuter.
Koka pastan enligt anvisning. Skär halloumin i tärningar och stek till de fått fin färg.
Mosa butternutenblandningen grovt med en gaffel och blanda ner i pastan tillsammans med créme fraiche, oregano, halloumi och citron. Blanda och smaka av med salt och svartpeppar. Servera genast och toppa med hackade mandlar.

Inga svar än

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-b