Maillista

När vi var i Åre förra helgen gjorde vi en väldigt god risotto med rostad butternutpumpa och haricots verts och den blev så god! Så då tänkte jag att jag kan dela med mig av receptet nu när jag behövde förbereda ett inlägg för vi landar inte i Sverige förrens ikväll. Smaklig spis!

 

Butternutrisotto med haricots verts (4 port)

Ingredienser
Ca 800 g butternutpumpa
150 g haricots verts
Timjan
25 g smör
2 schalottenlökar
2 vitlöksklyftor
0,25 fänkål
4 dl risottoris
2 dl vitt vin
8 dl grönsaksbuljong
2 dl parmesan
50 g smör
Gör såhär
Sätt på ugnen på 200 grader. Skala, gröp ur och skär pumpan i tärningar. Lägg i en ugnsfast form tillsammans med några kvistar timjan. Ringa över olivolja och krydda med salt och svartpeppar. Rosta i ugnen ca 30 minuter tills den är nästan klar. Ta ut formen och lägg på haricots verts och klicka ut smöret och ställ in i ugnen ca 5 minuter till.
Hetta upp grönsaksbuljongen i en egen kastrull. Skala och finhacka lök och vitlök. Finhacka fänkålen. Hetta upp olivolja och smör i en tjockbottnad kastrull och fräs lök och vitlök ett par minuter på medelvärme. Lägg i fänkålen och låt allt bli mjukt. Häll sedan i riset och låt mojsa i kastrullen och bli genomskinligt innan du häller på vinet. Häll sedan på max 1 dl buljong i taget och låt småputtra på låg värme tills vätskan är borta innan du fyller på igen. Rör då och då. När riset är klart och har en liten liten kärna kan du ha i parmesanost, smör, pumpan och haricots vertsen och smaka av med svartpeppar. Servera direkt.
0

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-a