När solen tittar fram äter jag genast lättare måltider och gärna sallad. Regnrusket får mig att vilja äta lagad, varm mat men jag mår ofta bättra och känner mig piggare efter att ha ätit t ex en sallad. Det här är en rejäl sallad med mycket ost och passar som lunch eller lättare middag. Dressingen med tahini och spiskummin var en riktig höjdare!
 

Chévresallad med mynta och spiskummindressing (1 port)

Ingredienser
Sallad
En liten bit spetskål
5 cm gul zucchini
0,5 gul paprika
100 g chévre
15 myntablad
En näve rödbetsgroddar
Dressing:
1 msk olivolja
1 msk vitvinsvinäger
1 tsk spiskummin
1 tsk tahini
Gör såhär
Strimla sallad, spetskål, zucchini och paprika och blanda ihop och lägg på en tallrik. Lägg på chévre, mynta och rödbetsgroddarna. Blanda ihop olivolja, vinäger, tahini, spiskummin, salt och svartpeppar och servera på salladen.
 
0

One Response

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.