För ett tag sedan körde vi ju 5:2 här hemma och jag tyckte det fungerade bra och jag mådde bra av det samtidigt som jag tappade några kilon. Men motivationen försvann och jag kände att det inte passade mig att ha det så jämt. Jag kan välja att äta max 500 kalorier en dag för att jag vill men vill hitta nå mer långsiktigt som jag trivs med jämt. Så nu har jag även gått med i Viktväktarna för att hitta vad som passar mig och genom att registrera vad jag äter tänker jag på ett annat sätt och det är det jag vill hitta för att sedan hålla kvar vid. Så nu är det Viktväktarna (online) som gäller så får vi se om, jag hittar mitt bästa sätt att äta och träna.
 
Men nog om det, detta ska inte bli en Viktväktarblogg men jag kom in på detta för jag hittade det här receptet som är just ett 5:2-recept (därav lite ojämnt antal portioner). En god chili sin carne som är god som den är men om man inte är inne på lågkalorirecept såsom 5:2 föreslår jag att man kan servera den med ris. 

 

Chili sin carne (3 port)

Ingredienser
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2-3 morötter
1 msk sambal oelek
1 tsk spiskummin
1 tsk paprikapulver
400 g krossade tomater
2 msk tomatpuré
1 buljongtärning
1 burk kidneybönor
Gör såhär
Skala och hacka löken. Skala morötterna och skär i slantar. Hetta upp olivolja i en gryta och ha i lök och pressad vitlök och låt fräsa några minuter innan du tillsätter sambal oelek, spiskummin, paprikapulver och tomatpuré. Låt fräsa en minut innan du tillsätter morot, krossade tomater, en nypa socker och buljongtärning. Låt puttra ca 10 minuter och smaka sedan av med pressad citron, salt och svartpeppar. Häll i kidneybönorna och låt bli varma.
 

    Mentions

  • 💬 Chili sin carne med linser • SandraCallermo.se

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-b