fbpx
Sista hela jobbveckan innan jul har tagit sin början. Jag är lite trött på mörkret men försöker ändå tagga till för jag gillar ju måndagar när man har starten på en helt ny vecka med nya möjligheter och utmaningar. Jag lär mig massa nytt på jobbet varje dag så den här veckan ser jag verkligen fram emot. 
 
Det är mycket julbak och matlagning med julkryddor för min del för tillfället. Men ibland är det gott att bryta av det där som här, med en krämig citron- och getostpasta som jag hittade inne hos Pickipicki. Enkelt och väldigt gott!
 
Citron- och getostpasta (4 port)
Ingredienser
400 g pasta
2 vitlöksklyftor
0,5 röd chili
5 dl grädde
0,5 citron
1 dl solroskärnor
2 rejäla nävar färsk bladpersilja
200 g getost
Gör såhär
Koka pastan enligt anvisning. Rosta solroskärnorna i en het, torr stekpanna tills de börjar få färg. Skala och skär vitlöken i tunna skivor. Finhacka chilin. Hacka persiljan. Hetta upp oljan i en kastrull och fräs vitlök och chili. Tillsätt grädden och låt puttra 5 minuter. Krydda med salt och svartpeppar. Ha i cest och saft från citronen och ha i persiljan. Vänd ner pastan i såsen. Lägg upp på tallrikar och toppa med getost och solroskärnor.
 

 

Inga svar än

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-b