Maillista

Jag känner mig lycklig och avslappnad efter helgen med mycket mys och väldigt god mat. Kvalitetstid med mamma är underbart! 
Idag drar verkligheten igång idag och det är dags att plugga vilket jag ignorerat lite i helgen. Men innan dagens pluggsession startar måste jag självklart dela med mig av veckans vegetariska recept som även är mitt bidrag till Säsongens bästa (pumpa) på bloggen Det Gröna Skafferiet. En fräsch och god risonirätt med pumpa, broccoli och fetaost. Risoni är pasta som är formad som ris, gott och perfekt i sallader.

 

Citronrisoni med pumpa och broccoli (4 port)

Ingredienser
500 g risoni
1 grönsaksbuljongtärning
1 broccolihuvud
1 röd chili
1 citron
500 g pumpa
1 msk olivolja
200 g fetaost
2 dl turkisk yoghurt
Gör såhär
Tillaga risonin enligt anvisning på förpackningen (buljongtärning istället för salt). Låt svalna. Strimla skalet och pressa saften ur halva citronen över risonin. Krydda med svartpeppar. 
Skala, kärna ur och skär pumpan i mindre bitar. Dela ner broccolin i mindre buketter och finhacka chilin. Fräs pumpa och broccoli mjuka i olja i en stekpanna ca 15 min. Ha i chilin i slutet och krydda med salt och svartpeppar.
Blanda pumpa, broccoli och risoni på ett fat. Fördela grovsmulad fetaost över. Servera med yoghurt.
0

6 svar

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.